Uutiset

Nautarekisteri uudistuu – muista valtuutus

Ruokaviraston uusi nautarekisteri otetaan käyttöön maaliskuussa 2022. Jos karjasi kuuluu tuotosseurantaan, käytät Faban seminologipalveluita, emopalveluja tai tallennat siemennys- tai poikimisilmoituksia Minun Maatilani-ohjelmassa, sinun tulee antaa Mtech Digital Solutions Oy:lle valtuudet nautaeläintietojen ilmoittamiseen ja nautaeläintietojen katseluun, jotta voit edelleen ilmoittaa nautarekisterin tapahtumia Minun Maatilani kautta ja tiedonsiirto nautarekisteristä tuotosseurannan tietoihin jatkuu kuten tähänkin saakka.

Mtechin valtuutus kattaa myös ProAgrian ja Faban valtuutukset. Jos kuulut Nasevaan, muista antaa myös heille valtuus ja jos käytät teurastamojen ohjelmia eläinten ilmoittamiseksi myyntiin, anna valtuus myös teurastamollesi.

Ohjeet valtuuksien antamiseen löydät Ruokaviraston sivuilta. Valtuudet annetaan osoitteessa www.suomi.fi/valtuudet. Suosittelemme, että valtuutukseen lisätään tarkenteeksi tilatunnus.
Jos käytettävissä ei ole pankkitunnuksia tai muuta vahvaa tunnistusvälinettä, pitää tehdä valtuutus hakemuksella. Tällä hetkellä hakemuksen arvioitu käsittelyaika Digi- ja väestötietovirastossa on kaksi kuukautta. Ohje hakemuksella valtuuttamiseen löytyy suomi.fi -sivustolta.
Yleistä Suomi.fi -valtuuksien käytön neuvontaa tarjoaa Kansalaisneuvonta: https://www.kansalaisneuvonta.fi/fi-FI, palvelunumero 0295 000.

Jos sinulla on kysyttävää Minun Maatilani nautaohjelman Mtech-valtuutuksesta tai tarvitset apua valtuutuksen tekemiseen, voit olla yhteydessä Ruokaviraston asiakaspalveluun: tuki@mtech.fi tai 09  85 66 59 59 (klo 8.15 – 16.00)