Uutiset

Mikä sonniehdokkaista sopii sukunsa puolesta juuri sinun karjaasi?

Asia selviää helposti ottamalla yhteyttä Faban emolehmäasiantuntijaan tai Kaisa Sirkkoon.

Sukusiitoslaskuri on Faban emolehmäasiantuntijoiden kautta saatava hyödyllinen palvelu, jolla voi testata missä hyvänsä karjassa olevien sonnien sopivuutta oman karjasi emoille. Sukusiitoksen hallinta on tärkeää, kun mietitään sonnivalintoja ja laidunryhmiä, mutta asian selvittäminen polveutumistodistuksia vertailemalla on työlästä.

Sonnin sopivuus sukunsta puolesta selviää sukusiitoslaskurin avulla helposti, sillä sukusiitoslaskuri kertoo sukusiitosasteen sonnin ja karjan jokaisen emon välillä. Liian läheisiä sukulaisuussuhteita tulee aina välttää paritussuunnitelmissa, sillä sukusiitos:

  • Heikentää elinvoimaisuutta
  • Heikentää hedelmällisyyttä ja myös tuotanto-ominaisuuksia, kuten kasvua
  • Lisää todennäköisyyttä perinnöllisten sairauksien ilmenemiseen

Sukusiitoslaskuri maksaa ensimmäisen testattavan sonnin osalta 37,50 eur + alv. Mikäli sonnivaihtoehtoja on enemmän, maksavat ne 16,60 eur + alv per tutkittava sonni.

Kysy lisää!