Uutiset

Vuoden 2020 parhaat lypsykarjanjalostajat tulokset julki

Faba palkitsee vuosittain ansioituneita karjanomistaijia sekä karja- että eläinkohtaisten tulosten perusteella.

Vuosittain karjojen, sekä lehmien että hiehojen jalostusarvokilpailussa paremmuus ratkaistaan NTM:n perusteella. Toista kertaa huomioidaan yhteistyössä ProAgria Tuotosseurannan kanssa vuoden 2019 paras karja EKM-tuotoksen perusteella. Lisäksi VikingGenetics on huomioinut yhden suomalaisen yhteistyökarjan Herd of the year -palkinnolla.

Tulokset ovat pitkäjänteisen jalostustyön merkkipaaluja. Kilpailujen avulla nostetaan esille karjankasvattajien saavutukset oman karjansa kehittäjänä. Jalostuskilpailuilla on pitkät perinteet sekä korkea arvostus karjaväen keskuudessa. Faba haluaa kilpailulla tuoda esiin ja osoittaa huomiota karjoissa tehtävälle jalostustyölle. Kilpailun arvostelukriteerinä oleva NTM on myös karjoissa keskeinen työväline eläinvalintoja tehtäessä.

Jalostusarvoihin perustuvat kilpailut ovat laskettu toukokuussa julkaistun arvostelun mukaan ja tuotoskilpailut vuoden 2019 perusteella. Tänä vuonna kaikki suunnitellut palkintojenjakotilaisuudet peruuntuivat koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten takia ja tulosten julkaisu viiväsyti. Palkinnot päätettiin kuitenkin jakaa. Voittajia käydään tai on käyty onnittelemassa Faban paikallisen jalostusasiantuntijan toimesta. Muille sijoittuneille toimitetaan kunniakirjat postitse.

Lypsyrotujen jalostuskilpailut 2020 – tulosluettelo

 

Lisätietoja Pirkko Taurén, 0400 614 074, pirkko.tauren@faba.fi