Uutiset

Mahdollisuus kirmata kiimassa -urituskampanja

Repivät liikkeet – ne ovat myrkkyä lehmän sorkille. Sorkkaan kohdistuu repiviä liikkeitä esimerkiksi silloin, kun lehmä liukasteleeRepivä liike aiheuttaa sorkan kahden kerroksen väliin railon, johon alkaa kertyä likaa ja bakteereita. Tästä kehittyy vähitellen märkäpesäkkeitä ja valkoviivan repeämä on valmis sekä ontumista tiedossa. Eikä se tähän jää, kipu sorkassa vähentää liikkumista ja syömistä, tämä alentaa tuotosta 5 – 35 % ja myös hedelmällisyydessä ilmenee ongelmia.  

Huonosti kiimansa näyttävä lehmä – se on puolestaan myrkkyä hedelmällisyydelle. Siemennysajankohdan määrittäminen epäonnistuu todennäköisemmin, jos kiimoja ei kunnolla havaita. Ja liukkaalla lattialla lehmien kiimanaikainen aktiivisuus alenee, kun ne eivät uskalla touhuta, liukastumisen pelossa. 

Betonipintaa on hankala pitää niin kuivana, että se ei olisi liukas ja hiekan levittäminen lattioille tuo mukanaan omat haasteensa. Onneksi Faban urituspalvelu tarjoaa helpon ratkaisun uritukseen: 

  • lattioita ei tarvitse pestä ennen uritusta 
  • uritus tapahtuu pölyttömästi ja hiljaisesti 
  • lehmiä ei tarvitse poistaa navetasta 
  • saatavana yksisuuntainen tai ruudukkouritus 
  • noin 300 neliön navetan uritus valmis päivässä 

Anna urituksella lehmille mahdollisuus kirmata kiimassa ja kipaista kioskilla turvallisesti sekä nauttia navettaolosuhteista!  

Tilaa uritus joulukuun 2020 – maaliskuun 2021 väliselle ajalle, niin saat   -10 prosenttia urituksen hinnasta 

Esimerkki 300 neliön lantakäytävän urituksesta: 

  • urituksen hinta: käyntimaksu 300 € + 300 neliötä * 5,5 € = 1950 € + alv 
  • jos esimerkiksi 5 %:lla karjan lehmistä on lievää ontumista ja ne jäävät urituksen myötä pois, joten maitotuotoksen lisääntyminen tuo tuottoja (päivätuotoksen alenema 0,05 * 30 kg/pv) *365pv * (90 lehmää*0,05= 3696  

Lisätietoja Jaakko Rusanen, jaakko.rusanen@faba.fi ja puh.  040-3115710