Uutiset

Faban palveluiden hintamuutokset vuodelle 2021

Vuosi 2021 tuo mukanaan erilaisia liiketoimintaan vaikuttavia hinnankorotuksia. Faban hallitus ja edustajisto on hyväksynyt palveluihimme kohdistuvat 2021 hinnankorotukset.

Seminologipalveluissa hintamuutokset ovat erittäin maltillisia. Siemennysmaksun korotus on 0,3 € ja siemennyskäyntimaksun keskimäärin 0,5 €. Käyntimaksun korotus kohdistuu voimakkaimmin niille alueille, joissa myös käynnin todelliset kustannukset ovat suuremmat. Hedelmällisyyspalvelujen ja alkionsiirtopalvelujen sekä muiden seminologipalvelujen hintoihin ei tule muutoksia.

Siemenen ja tarvikkeiden kotiinkuljetus on kehittynyt suotuisasti erinomaisen sonnivalikoiman ansiosta. Kotiinkuljetusmaksuja alennetaan ja kotiinkuljetus on vuoden 2021 alusta ilmainen yli 24 annoksen toimituksille. Kaikkiin kotiinkuljetuksen annostoimituksiin sisältyy aina ilmainen typpi.

Eläinaineksen kehittämispalveluissa (jalostussuunnittelu) siirrytään vuoden 2021 kesään mennessä uudenlaiseen toimintatapaan. Asiakkaalla on valittavana kolmesta erilaisesta jalostussuunnittelupaketista hänen tarpeitaan parhaiten vastaava palvelutaso. JasuPERUS, JasuTUOTOS tai JasuPLUS –palvelutaso sovitaan aina henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa. Sovittua palvelutasoa voi täydentää lisäksi  lisäpalveluilla. Eläinaineksen kehittämispalvelujen laskutus muuttuu alkuvuonna kuukausilaskutusperusteiseksi, jotta jalostussuunnittelu- ja rakennearvostelukustannukset jakaantuvat tasaisesti ympäri vuoden.   Uusi kuukausilaskutus astuu voimaan, kun palvelutaso on sovittu asiakkaan kanssa.

Faban vuoden 2021 hinnasto löytyy kotisivuilta: https://faba.fi/faba-osk/palveluiden-hinnasto/