Uutiset

Visuaalisten vapaiden korvamerkkien toimitus loppuu

Elektroniset korvamerkit tulevat MMM:n päätöksellä pakollisiksi 1.1.2021 alkaen syntyville nautaeläimille. Tästä syystä Faba lopettaa visuaalisten vapaiden korvamerkkitilausten vastaanoton 1.12.2020. Tällä varmistamme sen, että visuaalisia korvamerkkejä jäisi tilalla käyttämättä mahdollisimman pieni määrä.

Visuaalista apumerkkiä ei saa käyttää 1.1.2021 alkaen syntyvillä vasikoilla. Jos visuaalisia merkkejä jää kuitenkin käyttämättä, voi näille merkeille tilata korvausmerkkinä eMerkin (ns. vaihtomerkki). eMerkkejä kannattaa tilata jo nyt valmiiksi ensi vuotta varten, jotta ne eivät pääse loppumaan kesken.

Vielä käyttämättömille visuaalisille merkeille tehtävät korvausmerkkitilaukset (vaihtomerkki) tehdään suoraan nautarekisterin asiakaspalveluun, puh. 09 85 666 000. Muuten korvamerkit ovat tilattavissa Minun Maatilani sovelluksessa tai nautarekisterin asiakaspalvelusta.