Uutiset

Marraskuun valtiaat – VH Nader ja VR Fanof P

Kestävän ja tuottoisan VH Naderin johdolla

VH Nader (Norland x VH Ramis) jatkaa kärjessä gNTM-arvolla +43. Kolme pistettä alempana ovat hieman nuoremmat VH Benny (VH Bueno x VH Lomee) ja VH Fillman (Felix x VH Brixton). Nämä kaksi kunnostautuvat tuotoksellaan ja terveydellään. VH Bohemy (VH Burash x VH Scout), gNTM +38, on jo tuttu pidemmältä ajalta. Nyt se kuitenkin osoittautui parhaaksi rehunsäästösonniksi indeksillä 115.

VH Nader. Ylhäällä on emän kuva

Muita kärkipään tuttuja ovat VH Finish (Felix x Lighter), gNTM +37, VH Brooklyn (VH ByNalle x Silver), gNTM +37, VH Baboon (Benz x Barcley), gNTM +36, VH Stool (Skywalker x Pledge), gNTM +35 ja VH Yngvar (Yoder x Dozer), gNTM +35. Näillä kaikilla on vielä uraa jäljellä.

Uusimpia huippuja edustavat sonninisinä jo nyt tunnetut sonnit VH Reilly (Rio x Outlast), gNTM +35, VH Chariot (Charl x Jedi), gNTM +31, ja VH Heat PP (Hotspot P x VH Comxa P), gNTM +27. VH Newstar (Norland x Silver), gNTM +34, on tulossa käyttöön. Se on samasta emästä kuin VH Crown. Toinen pian käyttöön tuleva uutuus on VH DryP Red (Dream P RC x VH Dent RC), gNTM +33.

VH Heat PP

Jälkeläisarvosteltujen sonnien tilanne on hyvin vakaa. VH Brook (Balisto x Denim), NTM +29,  on edelleen yksi mielenkiintoisimmista. Sen arvostelu perustuu yli 2 000 lypsävän tyttären tietoihin. VH Bernell (Bube x VH Salomon), NTM +29, säilyttää asemansa 5 000  tyttären tiedoilla. VH Manfolk (VH Mozart x D Jul), NTM +26, VH Broback (Balisto x VH Mandel), NTM +25, ja VH Sparky (VH Suarez x VH Salomon),  NTM +22, ovat muita jo hyvin tutuiksi tulleita huippusonneja.

 VR Fanof P hallitsee

VR Fanof P:n valtakausi jatkuu edelleen. Sen poikia riittää ja samalla nupojen määrä kasvaa voimakkaasti. Jo käytössä oleva VR Fuzzy P (ei. VR Lazer), gNTM +36, on näistä paras. Käyttöön tulevat nyt myös VR Facit P (ei. VR Lazer), gNTM +33, VR Fargo P (ei. VR Horton), gNTM +30, ja homotsygoottinupo VR Fin PP (ei. VR Wonder), gNTM +29. VR Flair P (ei. VR Viper), gNTM +34, ja VR Fadil P (ei. VR Wonder), gNTM +32, saadaan verkkokauppaan myöhemmin. VR Wave P (VR Wild x VR Flake P), gNTM +22, on isän puolelta eri sukua, mutta emänisä on VR Fanof P:n isä VR Flake P. Nupo VR Hessu P (VR Hohde x VR Ultra), gNTM +25, edustaa puolestaan täysin toisia sukuja.

VR Fuzzy P

Muita kärkipään menestyjiä ovat VR Ung (VR Up x VR Fiat), gNTM +32, VR Heeman (VR Hashtag x VR Fonseca), gNTM +30, ja VR Honborg (VR Hipster x VR Capri), gNTM +30. VR Ventura (ei. VR Freeze), gNTM +30, on ensimmäinen monista VR Valdon pojista. Myös VR Hakonin kolme poikaa menestyvät hienosti. VR Havkin (ei. VR Birka), gNTM +28, ja VR Huvitus (ei. VR Freeze), NTM +24, ovat jo verkkokaupassa. VR  Halif (ei. VR Falke P), gNTM +26, on tulossa, mutta samasta emästä oleva VR Bale (VR Baran x VR Falke P), gNTM +28, on jo saatavilla.

VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +36, nousi jälleen parhaaksi jälkeläisarvostelluksi sonniksi. Sen perässä tulevat VR Froerup (VR Faber x Fanfare), NTM +30, ja VR Faabeli (VR Fimbe x A Linne), NTM +28. Hieman alemmissa luvuissa ovat VR Filur (VR Fonseca x VR Uudin), NTM +21, ja VR Herbert (VR Hjusticia x VR Niki), NTM +20.

Marraskuun arvostelun suurin muutos oli rehunkäyttökyvyn mukaantulo rehunsäästöindeksiin. Rehunsäästö koostuu näin ylläpidosta ja rehunkäyttökyvystä.

VH Bohemy on rehunsäästöindeksiltään paras VH-sonni.

Uusi käyttölista astuu voimaan 1.12.2020. Monet uutuudet ovat jo verkkokaupassa.