Uutiset

Nyt lypsyrotujen jalostusarvot nähtävissä MinunMaatilani-ohjelmalla

Kaikille MinunMaatilani-ohjelman käyttäjille on avattu 22.9.2020 maksuton Jalostusarvot-niminen raportti, jossa nähtävillä lypsyrotuisten eläinten NTM ja sen osa-indeksit (16 kpl, Tuotos, Kasvu, Rehunsäästö, Utareterveys, Muut hoidot, Sorkkaterveys, Hedelmällisyys, Syntymäindeksi, Poikimaindeksi, Lypsettävyys, Luonne, Kestävyys, Vasikan elinvoima, Koko, Jalat, Utarerakenne).

Jalostusarvot ovat työkaluja, joilla voidaan asettaa eläimet paremmuusjärjestykseen niiden perimän perusteella. Jalostusarvot lasketaan tuotosseurantaan kuuluville lehmille (ay, hol, sk, je) ja genomitestatuille ayrshire-, holstein- ja jerseyrotuisille naaraille.

Jalostusarvot-raportin lisäksi voi hankkia Faba Lypsyrotujen jalostusarvot -moduulin, jonka ostajat saavat eläinkortille ja muokattaviin raportteihin kaikki lypsyrotujen jalostusarvot (41 kpl NTM, NTM:n alkup, Tuotos, Kasvu, Rehunsäästö,, Mkg, Rkg, R%, Vkg, V%, Pitkämaitoisuus, Utareterveys, Muut hoidot, Sorkkaterveys, Solut, Hedelmällisyys, Syntymäindeksi, Poikimaindeksi, Lypsettävyys, Vuoto, Luonne, Kestävyys, Vasikan elinvoima, Koko, Takakorkeus, Rungon syvyys, Rinnan leveys, Lypsytyyppisyys, Selkälinja, Lantion leveys, Lantionkulma, Jalat, Kinner, Takajalkojen asento, Kinnerlaatu, Luuston laatu, Sorkkakulma, Vuohinen, Utarerakenne, Etukiinnitys, Takakiin. leveys, Takakiinnityksen korkeus, Keskiside, Muoto, Tasapaino, Etuvedinten pituus, Etuvedinten paksuus, Etuvedinten sijainti, Takavedinten. sijainti)

Faba Lypsyrotujen jalostusarvot -moduulin kautta eläinkortilla ovat näkyvissä sekä eläimen omat jalostusarvot että sen vanhempien jalostusarvot. Muokattavien raporttien avulla käyttäjä voi yhdistellä jalostusarvoja muihin haluamiinsa tietoihin. Moduulin hinta on 26 €/vuosi + 0,2 €/lehmä/vuosi + alv 24 %. Moduulilla on kuukauden maksuton kokeilujakso.

Faban verkkopalvelujen wwwINDEKSI-listaus on edelleen toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun saakka.

Lisätietoja Pirkko Taurén, pirkko.tauren@faba.fi