Uutiset

VR Fanof P:n ja VH Naderin valta jatkuu

Kuvassa VR Flake P:n tytär

Nupoja ja yhteistyön hedelmiä

Elokuu 2020 tuotti hyvän VikingHolstein-sadon. Jo käytössä olleet sonnit pitivät pintansa ja uusia tähtiä nousi esille. Erityisen ilahduttavaa on nupojen tason jatkuva nousu. Kärjessä komeilee VH Nader (Norland x VH Ramis) kovalla +43 gNTM-arvollaan. Sen perään kiilaavat reilun vuoden ikäiset VH Benny (VH Bueno x VH Lomee) ja VH Fillman (Felix x VH Brixton). Kummankin gNTM-arvo +39.

VH Naderin, VG-87, emänemä 3. poikimisen jälkeen.

VikingHolsteinin kansainvälinen työ tuottaa hyvää tulosta. Tästä esimerkkeinä ovat  VH Naderin ohella VH Stool (Skywalker x Pledge), gNTM +38, VH Yngvar (Yoder x Dozer)., gNTM +38, VH Baboon (Benz x Barcley), gNTM+37, ja VH Harry P (Hotspot P x Jetset), gNTM +36.

Kotimainen jalostustyö poikii vähintään yhtä kovaa jälkeä. Tästä kertovat VH Bennyn ja VH Fillmanin rinnalla VH Buckard (Barkeeper x Nilson), gNTM +37, VH Brooklyn (VH ByNalle x Silver), gNTM +36, ja VH Bohemy (VH Burash x VH Scout), gNTM +36.

Nupojen nousu on ollut vakuuttavaa. Erityisen ilahduttavaa on homotsygoottisten menestys. VH Heat PP (Hotspot P x VH Comxa P), gNTM +27, ja VH Hound PP (Hotspot P x Charley), gNTM +25, ovat todella toimivia uutuuksia. Tuttu VH Mint PP (VH Monty P x Chipper P), gNTM +21, on edelleen hyvä valinta.

VH Heat PP

Heterotsygoottien tähtiä ovat VH Harry P(Hotspot P x Jetset), gNTM +36, VH Hilmar P (Hotspot P x Charley), gNTM +33, VH Mario P (VH Monty P x VH Cosmo), gNTM +29, ja  VH Saki P (VH Snake x Powerball), gNTM +24.

Jälkeläisarvosteltuja ei kannata unohtaa. Kärjessä on VH Bosman (Balisto x G-Force), NTM +34, ja sitä seuraavat tiukasti VH Oggy (VH Odense x G-Force), NTM +32, VH Brook (Balisto x Denim), NTM +31,VH Bernell (Bube x VH Salomon), NTM +29, ja VH Manfolk (VH Mozart x D Jul), NTM +28.

VR Fanof P jyrää

Jo toukokuussa hämmästeltiin VR Fanof P:n menestystä. Tilanne ei ole muuttunut nyt elokuussa. Listan ykkönen on VR Fuzzy P (ei. VR Lazer), gNTM +38., joka kunnostautuu etenkin tuotoksellaan, käsittämättömillä pitoisuuksillaan ja upealla jalka- sekä utarerakenteellaan. VR Fuzzy löytyy jo verkkokaupasta.

VR Fanof P

Parhaiden 11 joukosta löytyy lisäksi neljä muutakin VR Fanof P:n poikaa ja se itse sijoittuu kuudenneksi. Kunniaa pitää tehdä myös sen isälle VR Flake P:lle. Sen pojista VR Fitbit P ja VR Ferrero menestyvät edelleen hienosti.

Jälkeläisarvostellut VR Thiago ja VR Froerup pitävät kakkos- ja kolmossijat. Viidentenä on hieno VR Heeman (VR Hashtag x VR Fonseca), gNTM 34. Pari pykälää alempana on VR Ung (VR Up x VR Fiat), gNTM +33. Sen vahvuudet ovat korkeat pitoisuudet ja huippurakenne. Heti seuraavana on VR Fortess (VR Fabu x VR Thiago), gNTM +32.

Rehunsäästö mukaan NTM-kokonaisjalostusarvoon

Elokuun arvostelun yhteydessä pohjoismaiseen kokonaisjalostusarvoon (NTM) on lisätty rehunsäästöindeksi. Indeksi näkyy kaikilla kolmella päärodulla; holsteinilla, punaisilla roduilla sekä jerseyllä. Lisää rehunsäästöstä https://faba.fi/2020/08/rehunsaastoindeksi-nyt-mukana-ntmssa/