Uutiset

Helmikuun helmiä

VR Hashtagin, VR Fabun ja VR Bournen menestystä

VikingRed-kärjessä on nyt vaihteeksi kaksi jälkeläisarvosteltua sonnia. Lisäksi monet tutut genomisonnit ovat saaneet nyt hyviä jälkeläisarvosteluja. Listoilla olevat genomisonnit ovat puolestaan pitäneet asemansa hyvin.

VR Hashtagin poika VR Heeman (ei. VR Fonseca), gNTM +34, on kolmannella sijalla. Sen siementä on jo verkkokaupassa. VR Heeman on kova tuotossonni ja samalla sen arvostelu on hyvin tasainen. VR Hashtagin menestystä täydentävät VR Hans ja VR Hello (pääkuvassa).

VR Fabu on myös tuottanut menestyksekkäitä poikia. VR Fortess (ei. VR Thiago), gNTM +33, periyttää huippuhedelmällisyyttä, utareterveyttä, sorkkaterveyttä, kestävyyttä ja hyvää tuotosta. VR Foredal (ei. VR Hattrick), gNTM on +31, kunnostautuu tuotoksella ja pitkämaitoisuudella. Utareterveys on erinomainen ja kestävyyttä sekä lypsettävyyttä löytyy. Hedelmällisyys, sorkkaterveys ja utareet ovat kunnossa. VR Filo (ei VR Corona), gNTM +27, on pitoisuussonni, jonka tyttäristä tulee nopealypsyisiä ja utareterveydeltään hyviä.

VR Bournen poikia nousi nyt esille. VR Bisou (ei. VR Hattrick), gNTM +32, on kova tuotossonni. Se on Syntynyt LUKEn navetassa, mutta Naima-emä on lähtöisin Ari ja Sari Kavanderin karjasta. VR Better (ei. VR Fabio), gNTM +25) on myös pitoisuuksilla kunnostautuva tuotossonni, jonka terveysominaisuudet ovat hyvässä mallissa. Jalat ja sorkkaterveys ovat todella hyvät. VR Better on syntynyt Ahti ja Lahja Nousiaisen karjassa Kiteellä. VR Bubi (ei. VR Lupiini), gNTM +24, jatkaa samaa tuotoksen ja pitoisuuksien linjaa.  Sen kasvattajat ovat Heli ja Mika Turunen Hämeenlinnasta. VR Besito (ei. VR Upeus), gNTM +24, on LUKEn kasvatteja. Pitoisuudet, poikimaominaisuudet, utareterveys ja muut hoidot ovat VR Besiton vahvuudet.

VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +35, on saanut jälkeläisarvosteltujen sonnien porukassa haastajan. VR Froerup (VR Faber x R Fanfare), NTM 35, on tosin vielä genomisonnin statuksella. Sillä on tuotosarvostelussaan 82 tyttären tiedot.

VR Futari (VR Faabeli x VR Sampo R), NTM +26, on saanut jo 240 tytärtietoa. Sen tyttäret ovat kooltaan pieniä, mutta muuten hienorakenteisia. Tuotos on kunnossa ja rehunsäästöindeksi on huippua. VR Futari on lähtöisin Hanna Myrskyrannan karjasta Lempäälästä. VR Hazze (VR Haltia x VR Cigar), gNTM +30, on saamassa myös virallisen jälkeläisarvostelun. Nyt tyttäriä on 83. Tuotosindeksi on peräti 126.

VH Grownyn johdolla mennään

VH Growny (VH Goleen x Rodgers), gNTM 37, pitää kärkipaikkaa edelleen. Heti perässä kärkkyvät VH Sector (VH Sylvest x Balisto), gNTM +36, ja VH Barwish (VH Baramas x VH Plato), gNTM +36. Pistettä alempana ovat VH Burzaco (VH Bahrain x Checkers), Veli-Matti ja Merja Repkan kasvatti VH Bohemy (VH Burash x VH Scout) ja VH Solado (Semino x VH Ringo).

Hieman alempaa löytyy todella hienoja, ja osittain jo tuttuja sonneja. VH Belland (VH Baylor x VH Bernell), VH Brogdon (VB Bradoc x VH Cosmo) ja VH Ranheim (Review x VH Lemek), VH Lilling (Levis x Balisto) and VH Novak RC (VH Nolan RC x Reflector) ovat kaikki +32 pisteen sonneja.

VH Mint PP

Nupojen sonnien määrä ja taso nousee jatkuvasti. Kärjessä on VH Laval P (Louxor x Powerball), gNTM +28, ja sitä seuraavat VH MarkosP (VH Monty P x Abel), gNTM +26, VH Grass P (Guarantee x Powerball), gNTM +25, VH Drone P (Danner x Kobra), gNTM +24, ja VH Slatt P (Sound System x Powerball), gNTM +24. Homotsygoottien ykkönen on VH Mint PP (VH Monty P x Chipper P), gNTM +24, ja toisena on VH Mile PP (VH Monty P x Powerball), gNTM +17.

Jälkeläisarvosteltujen uusi tähti on VH Manfolk (VH Mozart x D Jul), NTM +35. Sillä on 387 tyttären tuotostiedot ja 76 rakennearvostelua. VH Bernell (Bube x VH Salomon), NTM +33, pitää asemansa. Tyttäriä arvostelussa on jo 4 400. Sitä seuraavat VH Oggy (VH Odense x G-Force), NTM +31, VH Beiting (Balisto x XMas), NTM +31, VH Bosman (Balisto x G-Force), NTM +29,  ja VH Broback (Balisto x VH Mandel), NTM +27. VH Brook (Balisto x Denim), NTM +25, ja VH Sparky (VH Suarez x VH Salomon), NTM +23, pitävät asemansa vakaasti

Uusi käyttölista astuu voimaan 1.3.2020. Uutuuksia tulee verkkokauppaan sitä mukaan, kun sonneista saadaan riittävästi annoksia.