Uutiset

Faban tiedote

Siemennyspalvelu

Faba sopeuttaa toimintaa viljelijäkentän rakennemuutoksessa siemennyspalvelujen jatkumiseksi

Faba haluaa olla mukana karjatalouden kehittämisessä ja viljelijöiden vahvana kumppanina jatkossakin. Lypsykarjatilojen harventuminen ja etäisyyksien kasvaminen aiheuttaa Faballe paineen erilaistaa palvelujen toteuttamis- ja hinnoittelutapoja. Siemennyspalvelujen käyntimaksua eli matka-ajasta aiheutuvaa kustannusta eriytetään, jotta palveluja voidaan jatkaa koko Suomen alueella. Palvelujen hinnat ovat jatkossakin samat kaikille jäsenille ja palveluostot kerryttävät bonusta.

Faba on tehostanut palveluitaan jo useita vuosia ja ollut edelläkävijä mm. reittisuunnittelussa. Lisäksi olemme panostaneet palvelujen tilaamista ja toteuttamista helpottaviin  digitaalisiin ratkaisuihin, seminologien ammattitaidon syventämiseen sekä kulujen karsimiseen. Yleinen hintatason nousu, polttoainekustannukset ja tilaverkoston harveneminen ovat nostaneet palvelun tuotantokustannuksia. Näistä syistä Faba hakee uusia, palvelujen jatkumisen mahdollistavia toimintatapoja.

Siirrymme siemennyspalvelujen käyntimaksuissa alueelliseen vyöhykehinnoitteluun 1.2.2020 alkaen. Hinnoittelua eriytetään, jotta koko maan palveluverkoston tuottamisen kustannukset jakautuvat tasavertaisina osuuskunnan jäsenille. Uusi hinnoittelumalli kohdistaa käynnistä aiheutuvat kulut oikeudenmukaisemmin sinne, missä kulut oikeasti aiheutuvat. Karjatiheällä alueella hinnat eivät muutu, tai hintamuutos on vähäinen.

Vyöhykehinnat löytyvät Faban kotisivuilta https://faba.fi/faba-osk/palveluiden-hinnasto/ Siemennyspalvelujen alta ja oman paikkakunnan vyöhykkeen voi tarkistaa hinnaston alalaidasta kohdasta Siemennyspalvelujen käyntimaksun hintavyöhykkeen haku.

VYÖHYKE A36,00 €Lappi
VYÖHYKE B28,00 €Ranua, Rovaniemi, Kuusamo, Kainuu
VYÖHYKE C20,75 €Vakka-Suomi, Jyväskylä-Pieksämäki, Etelä-Savo, Pirkka-Häme, Kaakkois-Suomi
VYÖHYKE D19,75 €Oulunseutu, Simo, Ylitornio, Tervola, Keminmaa, Pohjois-Karjala, Satakunta, Häme-Uusimaa, Suupohja, Suomenselkä, Pohjois-Savo
VYÖHYKE E18,75 €Haapaveden seutu , Österbotten, Ylä-Savo, Kaustisen seuto, Keski-Pohjanmaan rannikko
VYÖHYKE F23,75 €Ivalo, erikoisjärjestelyt
VYÖHYKE G28,75 €Hailuoto,  Parainen, Pärnäinen, Lillandet, Barösund

Karjanomistajien omistama Faba osuuskunta hyvittää jäsenilleen ostoista asiakasbonusta.  Bonus antaa merkittävän ostoedun kaikissa karjakokoluokissa. Asiakasbonus on 0,5 % – 5 % ja se määräytyy karjatunnuskohtaisten laskutustietojen perusteella.Vyöhykehinnoittelumuutos koskee vain siemennyspalvelujen käyntimaksua. Mm. jalostusasiantuntijapalvelujen, kotiinkuljetuksen ja muiden palvelujen osalta hinnat ovat samat kaikille jäsenille koko Suomen alueella.

Järjestämme asiakasinfon ja keskustelutilaisuuden 23.1.2020 klo 12 alkaen Vuokatin urheiluopistolla Opistontie 4, Vuokatti. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös tietokoneen videoyhteyden kautta tästä linkistä:

https://proagria.webex.com/proagria/j.php?MTID=m7bc7016b5d09755b7723b723fa552b99

Lisätietoja antavat:

Marja Eskelinen, tuoteryhmäjohtaja, Faba osk, p. 040 311 5100, marja.eskelinen@faba.fi
Antti Latva-Rasku, toimitusjohtaja, Faba osk, p. 040 034 2039, antti.latva-rasku@faba.fi
Tiina Mitikka, Faban hallituksen puheenjohtaja, p. 050 326 9479, tiina.mitikka@gmail.com