Uutiset

Faban uusi edustajisto

Faban edustajistovaali toteutettiin ensimmäistä kertaa täysin sähköisesti. Sähköinen äänestystapa houkutteli hyödyntämään tätä nopeaa ja varmaa tapaa osallistua osuuskunnan hallinnon valintaan. Vaalien vieminen internetiin, vaalikone ja sosiaalisen median hyödyntäminen innosti uudella tavalla myös käymään vaalikampanjaa. Alueelliset karjakerhot olivat vahvasti mukana jo ehdokasasettelussa ja aktiivisia myös omien ehdokkaidensa kampanjoissa.
Faban uuteen edustajistoon valittiin 32 edustajaa, joista 27 Maidontuotanto-vaalipiiristä kolmelta eri vaalialueelta ja 5 Lihantuotanto-vaalipiiristä. Ehdokkaita vaalissa oli kaikkiaan 83 yhteensä 12 ehdokaslistalta. Jokaiselta ehdokaslistalta tuli valituksi vähintään yksi edustaja.
Uuden edustajiston keski-ikä oli vaalin aikaan 41,3 vuotta. Sen jäsenistä 20 on naisia ja 12 miestä. Vaalialuejaon ja karjakerhojen ehdokasasettelua kohtaan osoittaman aktiivisuuden ansiosta edustajiston jäsenet edustavat myös maantieteellisesti vahvasti koko karja-Suomea ja eri tyyppisiä kotieläinyrityksiä. Uuden edustajiston jäsenten karjojen keskikoko on lypsykarjoissa 66,6 lehmää ja lihakarjojen osalta 129,2 emolehmää.
Faban edustajistoon valittiin seuraavat:

Lypsykarjaedustajat
Ahonen Heli, Juva
Ahonen Sanna, Uurainen
Lähteenmäki Antti, Rusko
Erkkilä Leena, Kauhava
Heiskanen Anna-Mari, Sonkajärvi
Holkko Jaana, Alavus
Kanala Arsi, Halsua
Kangas Ari, Kauhajoki
Karhu Paavo, Nivala
Karvinen Katri, Tampere
Kivelä Niina, Kälviä
Korpi Hannu, Ylitornio
Lamberg Tarja, Oulu
Lasen Mikael, Pedersöre
Loponen Jari, Ylöjärvi
Mörttinen Outi, Kärkölä
Niskanen Anna-Stiina, Kiuruvesi
Oikarinen Inkeri, Puolanka
Perttuli Laura, Kuusamo
Pietikäinen Janne, Pielavesi
Piispanen Lari, Mikkeli
Puolakka Hanna, Lappeenranta
Salmela Jenny, Ilomantsi
Sillanpää Satu, Kurikka
Syrjä Juho, Haapavesi
Tanni Johanna, Sastamala
Tirkkonen Virpi, Kaavi

Lihakarjaedustajat:
Kortelainen Merja, Valtimo
von Konow Helena, Valkeakoski
Pasto Juha, Seinäjoki
Pulkka Eeva-Kaisa, Vieremä
Sippola Mikko, Sysmä

Uusi edustajisto aloittaa nelivuotisen toimikautensa vuoden 2020 alussa. Valittujen suhdeluvut ja henkilökohtaiset äänimäärät on julkaistu Faban kotisivuilla osoitteessa www.faba.fi/vaalit Sivuilta löytyvät myös kaikkien muiden ehdolla olleiden äänimäärät ja suhdeluvut.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Tiina Mitikka puh. 050 326 9479
toimitusjohtaja Antti Latva-Rasku puh. 0400 342 039