Uutiset

Henrik Biilmann nimitetty VikingGeneticsin toimitusjohtajaksi

Assentoft, Tanska, 22. lokakuuta 2019.

Pohjoismaisella karjanjalostusyritys VikingGeneticsillä on ilo ilmoittaa, että Henrik Biilmann nimitetään toimitusjohtajaksi 1. helmikuuta 2020 lähtien.
Henrik Biilmann on kokenut kansainvälinen johtaja viljelijöiden omistamasta ARLA Foods Amba -osuuskunnasta. Viimeisimmässä tehtävässään hän toimi Danish Crown -konsernin tytäryhtiön Frilandin toimitusjohtajana. Friland keskittyy luomutuotetun sekä vapaana kasvaneen sian- ja naudanlihan tuotantoon.

Edellisen toimitusjohtajan, Rex A. Clausagerin, erottua toimesta toukokuussa hallitus aloitti uuden toimitusjohtajan etsimisen.
”VikingGenetics kehittyy voimakkaasti ja sillä on selkeä strateginen suunta. Meille on ollut tärkeää löytää uusi toimitusjohtaja, joka ymmärtää ja kunnioittaa yrityksemme vahvoja yhteistoiminnallisia juuria ja samalla kykenee jatkuvasti innovoimaan ja viemään VikingGeneticsin kaupallista kehitystä eteenpäin. Henrikillä on kokemusta ARLAsta ja Frilandista. Hänellä on runsaasti kokemusta tulosten saavuttamisesta viljelijöiden omistamissa osuuskunnissa”, VikingGeneticsin hallituksen puheenjohtaja Lars-Inge Gunnarsson sanoo ja jatkaa:
”Meillä on ollut tehtävään vahvoja ehdokkaita, minkä ansiosta olemme voineet valita kokeneen toimitusjohtajan, jolla on vahvat johtamistaidot. Frilandilla toimiessaan Henrik keräsi kokemusta myös kestävän kehityksen periaatteisiin keskittyvän brändin luomisesta, mikä mielestämme sopii hyvin VikingGeneticsin tavoitteisiin.”

Henrik Biilmann on toiminut Frilandin toimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien.
”Odotan innolla, että pääsen uuden haasteen pariin ja tapaan VikingGeneticsin tiimin. VikingGenetics on osuuskunta, jolla on erittäin läheiset siteet maanviljelijöihin sekä kansainvälisesti että kotimarkkinoilla, ja odotan innolla sen Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa toimivien jäsenten tapaamista sekä myös tapaamisia kansainvälisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Minulla on vahva osuuskunnallinen tausta ja tunnen velvollisuudet, jotka liittyvät lisäarvon tuottamiseen jäsenille ja asiakkaille,” Henrik kertoo ja jatkaa:

”Mielestäni yrityksen kehitys on alusta alkaen ollut erittäin mielenkiintoista. VikingGenetics on tietämykseen nojautuva ja innovatiivinen yritys, joka tuo markkinoille huipputuotteita. Se on keskeinen toimija, joka ratkaisuillaan ja geneettisen materiaalin avulla edistää kannattavaa ja kestävää maidontuotantoa. Odotan innolla, että pääsen jatkamaan liiketoimintaa ja kehittämään sitä edelleen.”.
Henrik Biilmann asuu Stavtrupissa, joka sijaitsee Aarhusin eteläosassa Tanskassa. Hän on 49-vuotias, naimisissa Kirstenin kanssa ja hänellä on 18- ja 15-vuotiaat tyttäret.

Lisätietoja:
Lars-Inge Gunnarson, hallituksen puheenjohtaja – Puhelin: +46 70 970 98 28
Henrik Biilmann, puhelin: +45 23 83 87 88
Verónica Löfgren, PR ja viestintä | Puhelin: +46 511 267 00 Sähköposti: velof@vikinggenetics.com