Nautalehti, Uutiset

Vuoden 2019 parhaat lypsykarjanjalostajat palkitaan Lypsikit Livenä –tapahtuman iltajuhlassa.

Vuoden 2019 parhaat lypsykarjanjalostajat palkitaan Lypsikit Livenä –tapahtuman iltajuhlassa 21.8.2017 klo 19.00 Seinäjoella Hotelli Sorsanpesässä. 

Faban vuosittain järjestämien jalostuskilpailujen paremmuus ratkaistaan lehmien ja hiehojen jalostusarvokilpailussa niiden kokonaisjalostusarvon eli NTM:n perusteella. Karjojen välinen paremmuus määräytyy karjan keskimääräisen NTM:n mukaan. Tänä vuonna palkitaan aktiivisia jalostuskarjoja, joista on genomitestattu innokkaasti sonneja VikingGeneticsin jalostusohjelmaan, uutuutena myös VikingGeneticsin vuoden karjan nimeäminen.

Tänä vuonna palkitaan yhteistyössä ProAgria Tuotosseurannan kanssa vuoden 2018 tuotostietojen perusteella paras karja energiakorjatun maitotuotoksen perusteella.

Jalostuskilpailuilla on pitkä perinne ja myös kasvattajien keskuudessa korkea arvostus. Faba haluaa kilpailulla tuoda esiin ja osoittaa huomiota karjoissa tehtävälle suunnitelmalliselle jalostustyölle. Kilpailun arvostelukriteerinä oleva NTM on myös karjoissa keskeinen työväline eläinvalintoja tehtäessä.

Tulokset ovat pitkäjänteisen jalostus- ja karjanhoitotyön merkkipaaluja. Kilpailujen avulla nostetaan esiin jokapäiväisen aherruksen onnistumisia ja huipputuloksia. Jalostuskilpailuilla on pitkät perinteet sekä korkea arvostus karjaväen keskuudessa. Faba haluaa kilpailulla tuoda esiin ja osoittaa huomiota karjoissa tehtävälle jalostustyölle.

Palkitsemistilaisuudessa palkitaan ensimmäiseksi sijoittuneet ja muille toimitetaan kunniakirjat joko maakunnallisen karjakerhon tilaisuudessa tai suoraan postitse.

Katso tulosluettelo tästä: Lypsyrotujen jalostuskilpailut 2019

 

 

Lisätietoja Pirkko Taurén, 0400 614 074, pirkko.tauren@faba.fi