Uutiset

Elokuun NAV-arvostelun huippuja

Uutuussonni VR Foredal (VR Fabu x VR Hattrick), gNTM +34, nousi elokuun arvostelussa jälkeläisarvostellun VR Thiagon edelle. VR Foredal on vasta 11 kuukauden ikäinen, joten tämä tuotos- ja terveyssonnin käyttöön tuloa saamme odottaa vielä hetken.

VR Viljarin poikien menestys ei lakkaa. Uusi huippu on upea VR Vario (ei. VR Faber), gNTM +30. Kokoa riittää ja kaikki ominaisuudet ovat kunnossa. Kasvattaja on Mty Anttila Kyösti, Katri ja Anne Jalasjärveltä. Jo tutut VR Vilperi (ei. Hambo), gNTM +33, VR Vimo (ei. Rockstar), gNTM +32, VR Violin (VR Faabeli), gNTM +30, ja VR Venom (ei. VR Feton), gNTM +28, ovat edelleen kovaa valuuttaa. VR Vilperin, VR Venomin ja VR Vimon annoksia on myös lajiteltuna.

VR Usva

VR Usva (VR Utu x VR Fonda P), gNTM +30, haastaa VR Viljarin pojat. Aimo ja Pasi Heikkilän karjassa syntynyt VR Usva kunnostautuu kovalla tuotoksella, pitoisuuksilla, jalkarakenteella ja helpoilla poikimisilla.

VR Filurin pojat menestyvät myös hienosti. VR Farnam (ei. PellPers), gNTM +29, periyttää kovan tuotoksen lisäksi huippuluokan kestävyyttä ja sorkkaterveyttä. Myös rakenne on hyvässä mallissa. VR Farnam on syntynyt tanskalaisen Sören Röndbjerg karjassa.

Tuttu VH Growny (VH Goleen x Rodgers) pitää edelleen kärkipaikkansa haastajien edessä. Haastajista korkeimmalle yltää VH Burst (VH Badger x VH Oggy), gNTM +39, joka on syntynyt tanskalaisen Rasmus Kildalin karjassa. Kolmannella sijalla on Kanadassa Stantonin karjassa syntynyt VH Alberta (Adorable x Delta), gNTM +38. Toiseksi paras tulokas on VH Saade (VH Stan x VH Esset), gNTM +37. Se on kotoisin Ruotsista Ersmarksgaarden AB:n karjasta. VH Crown (Charley x Silver), gNTM +36, pitää myös hienosti asemansa.

Uusia mielenkiintoisia tulokkaita ovat VH Novak RC (VH Nolan RC x Reflector), gNTM +36, VH Boman (VH Baylor x VH Ohare), gNTM +35, VH Lilling (Levis x Balisto), gNTM +35, VH Notlev (VH Nerd RC x VH Blume), gNTM +33 ja VH Prada (VH Python x Racer), gNTM +31. Lisäksi kärkijoukossa on monia aivan uusi nimiä, mutta nämä sonnit ovat vielä varsin nuoria, eivätkä tule vielä käyttöön.

VH Novak RC

Nupojen sonnien tarjonta kasvaa ilahduttavasti. Nyt joukossa on pari homotsygoottiakin, kuten VH Mile PP (VH Monty P x Powerball P), gNTM +22, ja VH Mix PP RC (Mission RC P x Powerball P), gNTM +19. Huipputason heterotsygootteja löytyy paljon: VH Laval P (Louxor x Powerball), gNTM +31, VH Markos P (VH Monty P x Abel), gNTM +30, VH Slatt P (Sound System x Powerball), gNTM +29, VH Grass P (Guarantee x Powerball P), gNTM +28, VH Drone P (Danner P x Kobra), gNTM +27 ja VH Molde P (Mission RC P x Reflector), gNTM +26.

Jälkeläisarvosteltujen kärkipäässä VH Brook (Balisto x Denim), NTM +38, on saanut jo 147 tyttären tuotostiedot ja VH Gagan (VH Gavin x D Limbo), NTM +36, arvostelussa on 53 tytärtä. Edellä mainitut arvostelut ovat vielä alustavia, sillä tytärmäärät eivät vielä riitä viralliseen NTM-arvoon.