Uutiset

VikingGenetics hakee uutta toimitusjohtajaa

VikingGenetics hakee uutta toimitusjohtajaa

Pohjoismainen jalostusosuuskunta VikingGenetics hakee uutta toimitusjohtajaa. VikingGeneticsissä marraskuusta 2014 työskennellyt toimitusjohtaja Rex A. Clausager on irtisanoutunut.

“Päätös ei ole ollut helppo”, Rex A. Clausager sanoo. Hän on ollut vastuussa VikingGeneticsin kansainvälisestä kehityksestä, ja muodostanut ensiluokkaisen ammattilaisten tiimin toteuttamaan uutta strategiaa. “Rakastan työtäni, rakastan tätä yritystä, työskentelyä sitoutuneen johtoryhmän ja kaikkien upeiden kollegoiden kanssa. Yhteys hallitukseen ja sen puheenjohtajaan on ollut esimerkillinen. VikingGenetics on yrityksenä näyttänyt jo potentiaalinsa ja sillä on edessä mielenkiintoinen tulevaisuus. Yrityksen strategia on kunnianhimoinen, tulevaisuuteen suuntautuva, selkeä ja vahva”, hän toteaa.

“On ikävää, että Rex A. Clausager lähtee yrityksestä”, toteaa VikingGeneticsin hallituksen puheenjohtaja, Lars-Inge Gunnarsson. “Olemme kuitenkin onnellisia hänen puolestaan ja toivotamme kaikkea hyvää uudella uralla. Jatkamme strategiamme toteutusta ja olemme kiitollisia Rexille siitä, että hän aloitti yrityksen muutoksen useilla tärkeillä vaiheilla. Hänen johdollaan olemme parantaneet merkittävästi kansainvälistä myyntiämme, vahvistaneet tiimihenkeä ja saaneet aikaan kunnianhimoisen, erottuvan ja innovatiivisen yrityksen. Meistä on tullut houkutteleva kansainvälinen toimija” hän jatkaa.

VikingGenetics on ottanut genomivalinnan tehokkaasti käyttöön viime vuosina. Tämä on johtanut jalostusohjelman toteuttamiseen onnistuneesti myös vähemmällä sonnimäärällä. Sonnien määrä asemilla on vähentynyt yli 3 000 sonnista alle 500 sonniin. Tuotantokapasiteetin uudelleenjärjestely on toteutettu ja omaisuuden arvo on mukautettu vastaamaan nykyistä tilannetta. Vakaan taseen, sukupuolilajitellunsiemenen hyvän tuotantokapasiteetin ja rehunhyötykykyindeksin kehittämishankkeen myötä yrityksellä on hyvät asemat toimia tärkeässä roolissa karjanjalostuksessa maailmanlaajuisesti.

“On ollut todella miellyttävää työskennellä VikingGeneticsillä – erinomainen organisaatio”, Rex A. Clausager toteaa lopuksi.

Rex A. Clausager jatkaa nykyisessä tehtävässään heinäkuun loppuun. Elokuussa hänestä tulee TimePlan Software A/S:n toimitusjohtaja. TimePlan on johtava työkalu työvoiman hallintaan.

Lisätietoja antaa VikingGeneticsin hallituksen puheenjohtaja Lars-Inge Gunnarsson, puh. +46 70 970 98 28.