Uutiset

VR Viljarin poikien menestystä

VikingRed

Helmikuun arvostelu on VR Viljarin poikien voimannäyte. Kymmenen parhaan sonnin joukossa niitä on peräti neljä. VR Vilperi (ei. VR Hambo), gNTM +32, on todella hieno sonni, josta ei vikoja löydy. LUKElla syntynyt VR Vilperi on jo verkkokaupassa ja se on aloittanut myös X-Vik-tuotannon. VR Vimo (ei. Rockstar), gNTM +31, on kova pitoisuussonni. Tämän Tanskassa Stakkehavegårdissa syntyneen sonnin rakenne on myös huippuluokkaa. VR Violin (ei. VR Faabeli), +29, tulee Ruotsista Anna-Karin Aabyn karjasta. VR Violin kunnostautuu pitoisuuksilla, hyvällä rakenteella ja terveydellä. Joukon nuorin on kymmenkuinen VR Venom (ei. VR Feton), gNTM +29. Se on syntynyt Päivi ja Jouni Lukkarisen karjassa. Pitoisuuksien, rakenteen ja terveyden lisäksi VR Venom menestyy hedelmällisyys- ja poikimaominaisuuksillaan.

Jälkeläisarvosteltu VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev), NTM +32, pomppasi puolestaan listan kärkeen. Tanskalaisen Lars Remmen kasvatti on hurja tuotossonni. Jalat ja sorkkaterveys ovat myös huippua. Kakkospaikalla on etenkin robottikarjoissa suosittu tuotossonni VR Wild (VR Wookie x VR Crone), gNTM +35. Se on syntynyt Tanskassa Nita ja Jakob Gaden karjassa.

VikingHolstein

VikingHolstein-arvostelu poiki upeaa jälkeä. Joukosta löytyy uutuuksia, huipputason nupoja ja eri sukulinjojen edustajia.

VH Crown (Charley x Silver), gNTM +39, loistaa kärkipäässä. Sen tuotos on komea ja kestävyyttä riittää. VH Crownin kasvattaja on I/S Hedelund Tanskasta. Samalla tasolla on meille tuttu VH Don Red (VH Dent RC x Fageno), gNTM +39. VH Don Red kunnostautuu VH Crownin tavoin tuotoksella ja kestävyydellä.

Todella kiinnostavia gNTM +37-pisteen sonneja ovat VH Alberta (Adorable x Delta), VH Ramsey (VH River x Penley) ja VH Hipsen (VH Highway x VH Booth). Nämä ovat myös jo meillä käytössä. VH Alberta tulee Kanadasta Stantonin tilalta

Baliston pojanpoikia on lukuisa joukko. VH Bronski, gNTM +36, ja VH Benaro, gNTM +32, ovat molemmat VH Brook x VH Gant -yhdistelmästä. VH Brobackin pojat VH Beluga (ei. VH Clement), gNTM +31, ja Mika Tuiskusen kasvatti VH Barista (ei. VH Gizmo), gNTM +33, kertovat myös Baliston voimasta.

VH Gotcha (VH Grejs x Danno), gNTM +35, VH Ginger (VH Goleen x Vitesse), gNTM +34, VH Friday (Federal x VH Gant), gNTM +31, VH Oonsun (VH Optimal x Rodgers), gNTM +31, ja VH Ridley (VH Rakeem x VH Foster), gNTM +30, edustavat hieman erilaisia sukuja. Pasi Rinteen karjassa syntynyt VH Oonsun on hieno tuotos-, terveys- ja hedelmällisyyssonni. Tyttäristä kooltaan todella sopusuhtaisia ja kestäviä. Kestävyys on peräti 130!

VikingJersey

VJ Higher (VJ Hjorri x VJ Huzar), gNTM +30, pysyy VikingJerseyn korkeimmalla pallilla. Siitä pitävät huolen tuotos, rakenne ja loistava utareterveys. Etenkin jalat ovat hienot ja kokoa riittää.

Parhaimmistosta löytyy runsaasti uusia sukulinjoja. VJ Giant (VJ Gislev x VJ Lappe), gNTM +25, VJ Habbit (VJ Haare x VJ Hihl), gNTM +23, VJ Quit (VJ Quintana x VJ Hian), gNTM +23, ovat varmasti kovassa käytössä kevätkaudella.

Uusi käyttölista tulee voimaan 1.3., mutta jo nyt verkkokaupasta löytyy lukuisia uutuuksia. Kaikkein nuorimmat eivät tosin ole vielä tuotannossa.